fredag 18 februari 2011

Om mig

Varför en blogg för att söka jobb kanske någon undrar? Ja varför? Helt enkelt därför att jag tycker om att prova nya saker, jag tycker om att uttrycka mig i text, och framförallt för att jag vill jobba. Jag är som bäst när jag jobbar, det är mitt rätta element.

Jag har jobbat sedan trean på gymnasiet då jag började som sorterare på Postterminalen i Västerås. Det var väldigt lärorikt att kombinera gymnasiestudier med kvälls- och helgjobb. Och det gav mersmak, för efter det har jag inte varit utan arbete med undantag för två och en halv månad 2010 och nu, sedan årsskiftet 2010/2011. Jag har haft tur och har arbetat inom många branscher. Sorterare/maskinoperatör, städerska, butiksbiträde, cirkelledare, informatör, varuplockare, vårdbiträde, projektledare och jobbcoach.

Det bästa med att ha varit inom så många olika branscher är att jag från varje jobb har fått nya erfarenheter som har varit till stor nytta på nästa jobb.

Förutom att vara något av en arbetsmyra är jag som person nyfiken av mig. Jag tycker om att resa och gjorde två längre resor i 20-års åldern då jag dels bodde i Florens och studerade italienska, dels åkte på en traditionell backpacker-resa till Thailand, Laos och Kambodja. Båda mycket roliga och lärorika! Jag har fortsatt se mig om i världen, dock inte under lika många månader åt gången. Drömresan går till Nya Zeeland och Australien med stopp för sol och bad i överflöd i Thailand på vägen hem. Jag har också en dröm om USA, såväl öst- som västkusten. Mina planer är att drömmarna ska bli verklighet!

Resor och upplevelser är inte något som bara går att få utanför landets gränser. Jag är uppväxt i Västerås och flyttade till Norrköping för att studera vid Linköpings Universitet, flyttade till Skellefteå efter min examen och flyttade vidare till Gällivare två år efter det och nu är jag sedan ett drygt år tillbaka i Skellefteå. Att flytta och lära känna en ny stad, nya vänner, nya arbetskamrater och en ny kultur har varit berikande och något jag är glad att jag har gjort. Och skulle det vara så att man flyttar till en ort där man inte trivs, ja då vet man i alla fall det och kan kämpa för att hamna någonstans där man trivs.

Det här var en kort presentation av mig, hoppas att den väcker intresse för fortsatt läsning!

3 kommentarer:

 1. Fantastisk presentation av dig och din kompetens! Vore jag arbetsgivare skulle jag hugga dig direkt! Lycka till i jobbjakten!

  SvaraRadera
 2. Jag hade nog funderat en extra gång innan jag anställt dig. Du har bott på många ställen och verkar lite väl "flyktbenägen". Vidare undrar jag vad du VILL jobba med, inte bara vad du har jobbat med.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tack Liselotte, det värmer!

  Tack för dina synpunkter Maria, det är alltid uppskattat! Som du ser har jag inte haft bloggen igång så länge, så det inlägg med vad jag vill arbeta med är på väg. Håller dock inte med om att fyra städer i Sverige är särskilt många. En att växa upp i, en att studera i, en att flytta till efter studierna och en att flytta till för att få arbeta med det jag är utbildad till. I dagens läge bör man man ju vara beredd att flytta för att jobba. Fortsätt gärna följa mig!

  SvaraRadera