torsdag 17 mars 2011

Jobbsökardjungeln del 1

Häromdagen läste jag en intressant artikel som handlade om personliga egenskaper och hur man utifrån sina personliga egenskaper kan se vilken väg man bör välja karriärmässigt sett. Synd bara att jag inte minns var jag läste den och inte har lyckats hitta den igen.

I vilket fall som helst så uppmanade artikelförfattaren att läsarna själva skulle lista sina 20 (tror jag) främsta egenskaper och utifrån dem analysera sitt yrkesval/mål.

Så jag tänkte att jag skulle ge mig på det, så här följer mina 20 främsta egenskaper, huller om buller.

Strukturerad
Organiserad
Omtänksam
Engagerad
Driven
Ambitiös
Nyfiken
Initiativtagande
Glad
Social
En god lyssnare
Tydlig
Självinsikt
Analytisk
Logisk
Samordnande
Empatisk
Kreativ
Planerande
Flexibel

Kan ju säga att det här har tagit lång tid att skriva, det är inte det lättaste att komma på så många.

En analys på detta följer i nästa inlägg. Känner dels att jag behöver fundera mera på den, dels att det här riskerar att bli för texttungt, och det vinner ingen på.

Och djungeln som rubriken syftar till är alla de olika sätt det finns att söka jobb på, allt som man måste veta om sig själv och det snåriga i att inte bara vara ett träd i mängden. Det gäller att synas likt en vacker exotisk blomma.Lisa Nilsson's VisualCV

måndag 14 mars 2011

Drivkrafter

Jag brinner för att jobba med positivt förändringsarbete!

För mig är det ett brett område. Jag ser det som att man kan arbeta med positivt förändringsarbete på i princip alla arbetsplatser. Som coach jobbar jag med det handgripligen varje dag. Att ställa frågorna som man ser gör skillnad, att peppa någon som vågar ta en kontakt som leder till jobb och hjälpa någon med ansökningshandlingar är utmanande och roligt. Jag känner mig dock redo för nya utmaningar och vill väldigt gärna arbeta mer med mina erfarenheter från projektledning. Till exempel i en tjänst där jag ansvarar för att leda processer framåt så att företaget/arbetsplatsen når uppsatta mål och/eller att utveckla kontakter och relationer mellan olika aktörer för ett fruktbart samarbete som gynnar orten.

En annan av mina drivkrafter är ett positivt arbetsklimat. Jag tycker att det är viktigt med bra stämning på arbetsplatsen och föredrar att arbeta på en arbetsplats där det finns andra människor framför att arbeta ensam. Det är så härligt att få energi och idéer av sina arbetskamrater och roligt att ha någon/några att prata med vid fika- och lunchraster.

Så i dagsläget är min största privata drivkraft att landa det där jobbet där jag på heltid får arbeta med positivt förändringsarbete och använda mina erfarenheter och kunskaper från projektledning och coachning.

Lisa Nilsson's VisualCV