onsdag 2 mars 2011

Rekryteringsmässa och önskningar

Var på rekryteringsmässa på Expolaris i dag. Det var kul att se att det var så många där och minglade runt och lämnade sina CVn till arbetsgivare.

Jag passade på att prata med CV (Centrum för vägledning) och ett par representanter för Skellefteå Kommun. Hade ett intressant samtal med en kvinna som heter Eva. Vi pratade om hur man ska gå tillväga för att bli aktuell för en anställning inom kommunen. Hon sa att det är lättare att kalla någon som man redan känner till på något vis till en intervju än en helt okänd. Frågade då hur jag, som inte har så många kontakter, ska gå tillväga och hon tipsade då om vikariat för att få in en fot. Det tänket gillar jag, jag kan mycket gärna ta ett kortare eller längre vikariat! Men, för det kommer ganska ofta ett men, när vi pratade om hur vikariaten tillsätts landade vi återigen i vikten av kontakter. En hel del vikariat utlyses inte utan tillsätts med personer som redan är kända, och till de vikariat som utlyses är det lättare att kalla någon som man redan känner till på något vis till intervju.

Så för att sammanfatta: Det är minst sagt svårt att ta sig in vare sig det gäller vikariat, tidsbegränsade eller tillsvidareanställningar utan kontakter.

Något jag önskar är att de som anställer skulle våga testa att ta in ett oprövat kort till intervju. En intervju innebär ju inte på något sätt att man har fått jobbet, men att få möjligheten att visa upp sig skulle vara väldigt betydelsefull, inte bara för mig. Tag chansen, vidga vyerna! Intervjua någon "okänd", intervjua någon med en ovanlig utbildning, intervjua någon som inte har så mycket arbetslivserfarenhet men som har rätt personliga egenskaper, intervjua någon som har de rätta erfarenheterna men inte en formell utbildning. 

Här nedanför finner du en knapp som tar dig till mitt CV. Läs gärna, jag kan vara den där "okända" personen med en ovanlig utbildning som skulle vara just precis rätt att anställa!

Lisa Nilsson's VisualCV

tisdag 1 mars 2011

Jobbjakten går vidare

I morgon är det rekryteringsmässa inför sommaren på Expolaris i Skellefteå. Jag kommer självklart att vara där och söka jobb! Tar med mig mitt snygga CV och en kort presentation av mig själv och håller tummarna för att det ska gå bra.

I dag har jag meddelat sökta jobb till arbetsförmedlingen. Har drygt 20 ansökningar ute just nu. Har påbörjat arbetet med att följa upp mina ansökningar, och hittills har det varit positiva samtal. Planen för resten av veckan är att skriva ett antal ansökningar och fortsätta jobba med att bygga mitt nätverk. Är aktiv på Shortcut och jobbar på mitt LinkedIn konto. Om du har tips på fler bra sajter för nätverkande så uppskattar jag det mycket!


Lisa Nilsson's VisualCV

måndag 28 februari 2011

Ett steg i rätt riktning

Känner mig trött och förvirrad på ett sätt som jag bara gör efter första dagen på ett nytt jobb. Ja, du läste rätt. Ett nytt jobb!

I fredags eftermiddag blev jag erbjuden en halvtidstjänst under tre månader som resursvägledare/säljare hos ett av coachföretagen i stan. I dag började jag med en heldagsintroduktion i Piteå. Minst sagt snabba ryck!

Det här är definitivt ett steg i rätt riktning! Nu går jag vidare och siktar mot en heltidsanställning med utvecklingsmöjligheter. Det är lättare att få ett jobb när man har ett, det gör en attraktivare på arbetsmarknaden. Det positiva med att jag har en halvtidsanställning är att jag har tid att fortsätta söka jobb och förhoppningsvis kommer jag att landa den där hett eftertraktade anställningen på heltid med varaktighet som jag så gärna vill ha!

Lisa Nilsson's VisualCV