måndag 7 mars 2011

Att vara arbetssökande

Att vara arbetssökande är enligt mig en väldigt speciell situation. För mig som tycker om att ha kontroll över vad som händer är det nog just det som är det svåraste, bristen på kontroll. Maktlösheten.

Jag lägger ner mycket tid och kraft på mina ansökningshandlingar, tar kontakter och lyfter fram mig och mina erfarenheter på ett positivt sätt och följer upp mina ansökningar. Men sen är gränsen för vad jag själv kan kontrollera nådd. Det ligger i händerna på någon annan, och det är en frustrerande känsla.

Hur överkommer man känslan av bristande kontroll och maktlöshet? Jag gissar att det någonstans handlar om mental träning, att lära sig leva med att det inte går att ha kontroll över allt. Och våga tro på att det kommer lösa sig på något sätt förr eller senare. Personligen föredrar jag förr :)

Jag tror också att det är viktigt att se på sitt arbetssökande som sitt jobb. Det vill säga att arbeta, äta och ta rast på bestämda tider precis som man gör på en arbetsplats. Ägna fritiden åt att vara ledig och ladda batterierna för att ge allt i jobbsökandet nästa dag. Personligen mår jag bra av att träna och träffa vänner, så det ägnar jag min fritid åt.

Nu är det full fart framåt resten av veckan!

Lisa Nilsson's VisualCV

2 kommentarer: