onsdag 23 februari 2011

Jag är unik!

Självklart är alla människor unika. Men jag vågar nästan säga att jag är unik i Skellefteå, och skulle jag inte vara det så är vi så pass få att vi kan vara unika tillsammans och bilda ett nätverk


Jag är Samhälls- och kulturanalytiker.


Vad är nu det?, hör jag viskas. Jo men det ska jag förklara för alla nyfikna. Samhälls- och kulturanalys är en tvärvetenskaplig utbildning på Linköpings Universitet. När jag gick var det en magisterutbildning, det vill säga fyra år. Idag är det en kandidatutbildning, det vill säga tre år, med möjlighet att läsa ett fjärde år.


Att en utbildning är tvärvetenskaplig innebär att den överskrider gränserna mellan olika ämnesområden. I just Samhälls- och kulturanalys innebär det att skapa en helhetsbild över frågor som till exempel demokratisering och globalisering. Detta görs via studier i Social ordning, normalitet och avvikandets villkor, Sociala och kulturella värden, Livsvillkor och identitet, Socialt ansvar, samförstånd och konflikt i världssamhället.

Det är en teoretiskt bred utbildning där jag dessutom har fått använda många olika metoder som till exempel intervjuer, enkäter och textanalys. Under utbildningen har min förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp övats då det var lika vanligt förekommande med eget arbete som grupparbete. Men, oavsett om jag arbetade själv eller tillsammans med andra så var kritiskt tänkande alltid utgångspunkt.

Min egen inriktning under studierna var mot ungdomar och jämställdhet. Jag har i min c-uppsats granskat veckotidningar ur ett genusperspektiv och i min magisteruppsats intervjuade jag gymnasieungdomar om hur de upplevde och uppfattade jämställdhet i sin vardag. Jag har också inriktat mig mot projektledning.

Arbetsmarknaden efter den här utbildningen är bred och jag som Samhälls- och kulturanalytiker lämpar mig utmärkt för att arbeta med;

Projektledning
Utredning, dokumentation och kartläggning
Utvärdering
Informationsfrågor
Verksamhetsanalys
Projektanalys
Handläggning av ärenden inom offentlig förvaltning
Utvecklingsprojekt

Så ni ser att det här är en väldigt intressant och mångsidig utbildning. Tag chansen att anställa en unik medarbetare!

Läs mer om Samhälls- och kulturanalys på hemsidan som du finner här

Lisa Nilsson's VisualCV

1 kommentar:

 1. Hej Lisa!
  Jag jobbar på Norran och vi vill gärna göra något om dig till vår serie "Kampen för jobben". Mejla mig gärna ditt telefonnummer samt en porträttbild som vi får publicera.
  Vänligen
  Mimmi Jonsson
  Norran
  mimmi.jonsson@norran.se

  SvaraRadera